Twee Nederlandse Talenten Op De Zevenkamp

Bij de Olympische Spelen in Londen zullen twee zeer getalenteerde, jonge deelneemsters Nederland vertegenwoordigen op de zevenkamp. Het gaat om Dafne Schippers, 20 jaar en Nadine Broersen, 22 jaar. In mei wisten ze zich allebei in het Oostenrijkse Götzis te kwalificeren met een persoonlijk record.

20100327 Dafne Schippers

Dafne Schippers
De uit Utrecht afkomstige atlete Dafne Schippers staat al langer bekend als een groot talent. In 2010 werd ze al wereldkampioen bij de junioren. In Götzis reikte ze tot een zevende plaats met een persoonlijk record van 6360 punten.

Schippers is met name sterk in de sprintnummers, zowel vlak als met horden. Op de 200 meter kwam ze al eens in de buurt van het Nederlands record. Ze maakt ook deel uit van de 4×100 meter estafetteploeg voor dames, die eveneens is geselecteerd voor de spelen. Dafne’s mogelijkheden binnen de atletiek zijn zo groot, dat het haar niet altijd meevalt om uit zoveel favoriete onderdelen te kiezen.

Nadine Broersen - Apeldoorn NK indoor meerkamp, febr. 2011

Nadine Broersen
Nadine Broersen uit het Brabantse Dongen kwam in Götzis verrassend tot een tiende plaats met een persoonlijk record van 6298 punten. Dat was een verbetering van haar oude record met maar liefst 366 punten, een grote sprong vooruit dus.

De specialisatie van Broersen is hoogspringen, waarin ze Nederlands kampioen is. Ook met de speer kan ze echter goed uit de voeten, wat aangeeft hoe veelzijdig deze atlete is. De vraag die haar nu echter achtervolgt is of haar ontwikkeling niet opeens te snel gaat. Maar ja, wat is te snel?

Olympische Spelen
Hoe getalenteerd beide dames ook zijn, om de medailles zullen ze deze keer nog niet meedoen. Wie zich echter op zo’n jonge leeftijd al weet te kwalificeren voor een zwaar allround onderdeel als de zevenkamp, heeft een veelbelovende toekomst voor zich.