Nederland met elftal op Paralympische spelen

Na, voor Nederland, succesvol verlopen spelen in London is nu het woord aan de atleten van de Paralympics, die op 29 augustus van start zullen gaan. Een elftal atleten zal Nederland vertegenwoordigen op de diverse onderdelen van de atletiek. In dit artikel een overzicht van de deelnemers.

De vrouwelijke atleten

Bij de vrouwen zullen zes atleten proberen om medailles voor Nederland binnen te halen. Op de 100 meter zullen vier vrouwen gaan strijden. Marlou van Rhijn, Amy Siemons, Desiree Vranken en Marije Smits zullen proberen om als snelste het koningsnummer af te werken. Desiree Vranken en Marlou van Rhijn nemen daarnaast nog deel aan de 200 meter. Verder zullen Iris Pruijsen, Suzan Verduijn en Marije Smits( loopt ook de 100 meter) Nederland vertegenwoordigen bij het verspringen.

De mannelijke atleten

Ook bij de mannen zullen vier deelnemers starten op de honderd meter, te weten: Jelmar Bos, Stefan Rusch, Henk Schuiling en Kenny van Weeghel. Stefan Rusch en Henk Schuiling zullen ook aanwezig zijn bij de 200 meter en Kenny van Weeghel zal naast de 100 meter ook acte de presens geven op de 400 meter. Met Ronals Hertog heeft Nederland daarnaast nog een troef bij het verspringen en het speerwerpen.

De Paralympische spelen zijn al lang geen ondergeschoven kindje meer. Dit blijkt vooral door de enorme kaartverkoop voor de atletiek wedstrijden. Het stadion zal nagenoeg vol zitten tijden de wedstrijden. De verwachtingen zijn, na de goede prestaties op het EK met 8 gouden medailles, hooggespannen. Bondscoach Guido Bonsen hoopt dat zijn atleten zullen deelnemen aan acht finales en heeft het aantal medailles op vier geschat. Door het aantal toegewezen startbewijzen vielen Anette Roozen en Bart Pijs buiten de boot, terwijl zij zich wel geplaatst hadden. Maar helaas voor hen gaf het IPC (Internationale Paralympisch Comité) Nederland slechts elf startplaatsen.