Leuke werpmaterialen voor kinderen

Vanzelfsprekend kan een kind nog geen echte kogel of discus werpen. Sterker nog, de meeste volwassenen zouden dat nog niet voor elkaar krijgen. Om kinderen echter toch plezier te laten hebben van werpnummers hebben atletiekshops verschillende leuke en kleurige oefenmaterialen in de aanbieding. Dit kunnen plaatsvervangende werpmaterialen zijn, maar ook speciale voor kinderen gemaakte artikelen.

Kogels, discussen en speren voor kinderen
Zowel jongens als meisjes kunnen al jong aan de slag met alle werpnummers binnen de atletiek. De discus, speer en kogel (los dan wel aan een ketting voor het kogelslingeren) zijn allemaal verkrijgbaar in op het kind afgestemde uitvoeringen, veelal gemaakt van zachte materialen als schuimrubber. In het algemeen zijn ze niet duur en kunnen dus ook goed voor thuisgebruik worden aangeschaft.

Sommige oefenmaterialen zijn van kunststof of rubber en ook geschikt voor tieners, zoals de Medizin oefenbal voor beginnende kogelstoters. Ze zijn relatief licht van gewicht en hebben vrolijke kleuren. Het meest belangrijke is echter dat ze erop zijn gemaakt om gemakkelijk in een kinderhand te liggen. Ze hebben gaten of handvaten , waardoor kinderen ze goed vast kunnen pakken. Oefensperen hebben een stompe punt, zodat er overal veilig mee gegooid kan worden.

Throwing Ball
Naast de traditionele werpmaterialen zijn er ook andere leuke producten. Speciale vermelding verdient de Nerf Vortex Throwing Ball. Dat is een hippe ellipsvormige bal met een stabiliserende staart, die wel honderd meter ver kan komen. Onderweg laat hij bovendien fluitende geluidjes horen. Hij is verkrijgbaar in een miniuitvoering van 18 cm en een groter formaat van 35 cm.

Nerf Vortex throwing ball

Spelenderwijs
Een kind hoeft helemaal geen atletische ambities te hebben om zich met dergelijke spullen te amuseren. In veel opzichten kunnen ze ook als gewoon speelgoed dienen. Leuk ook om sportieve wedstrijdjes mee te houden met vriendjes en vriendinnetjes.