De sprinters heersen in Monaco

Tijdens het jaarlijkse gala van de IAAF (Internationale Atletiekfederatie) was de strijd om de felbegeerde titel van beste atleten 2013 weer hevig. Bij de mannen waren Bohdan Bondarenko, Mohamed Farah en Usain Bolt de kandidaten. Bij de dames ging de strijd tussen Valerie Adams, Zuzana Hejnova en Shelly- Ann Fraser-Price.

Bolt doet het weer

Ook in Monaco ging de prijs bij de mannen, net als in 2008, 2009, 2011 en 2012, naar Usain Bolt. De ‘Lightning Bolt’ veroverde in 2013 maar liefst drie wereldtitels in Moskou. Hoewel de start van het seizoen niet erg florissant was en Bolt geteisterd werd door blessures, snoerde hij alle critici de mond tijdens de wereldkampioenschappen in Moskou door zowel op de 100, 200 en 4 X 100 meter met het goud aan de haal te gaan.

Fraser spurt naar de winst

Bij de dames werd Shelly-Ann Fraser-Pryce tijdens het gala in Monaco verkozen tot de beste atlete van het afgelopen jaar. Voor Shelly-Ann was het de eerste keer dat ze verkozen werd en de IAAF-onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Ook Frasier was drie keer succesvol tijdens het evenement in Moskou en verdiende daarmee de titel Atlete van het jaar 2013.

De koning en koningin van de spurt

De 100 meter sprint wordt vaak gezien als het koningsnummer binnen de atletiekwereld. In 2013 heeft het onderdeel met Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce ook zijn koning en koningin beloond.