Het juiste materiaal voor Nordic Walking

nordic walkingDe trend bij buitensporters is Nordic Walking. Deze intensieve manier van wandelen met stokken is enorm populair. Het is een intensieve manier om het lichaam te trainen terwijl je loopt. Het succes van deze sport is vooral te danken aan de toegankelijkheid. Het is verstandig om het juiste materiaal aan te schaffen, zodat blessures worden voorkomen.

De poles

De stokken waarmee gewandeld wordt zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Bij de aanschaf van deze poles is het belangrijk om de kwaliteit van de stokken in de gaten te houden. De aanschaf van poles kan heel goedkoop, maar je kunt beter iets meer uitgeven. Goedkope poles zijn vaak te zwaar of bieden te weinig demping tijdens het lopen.

De Schoenen

Niet iedere soort schoen is geschikt voor Nordic Walking. Bij de aanschaf van schoenen is het belangrijk dat de schoen laag is. Hierdoor heeft de enkel ruimte om te bewegen en komt er minder druk op de achillespees te staan. Nordic Walking schoenen moeten soepel zijn, maar ook stabiliteit verzorgen. Het is belangrijk dat de schoenen profiel hebben, waterdicht zijn en een stevige zool hebben.

De sokken

Voor Nordic Walking zijn anti-blarensokken de beste keuze. Door de absorberende laag wordt het vocht afgevoerd. Door de naadloze uitvoering van de sokken zal er minder wrijving ontstaan bij de tenen en de hiel. Laat sokken uitsteken boven de schoen, zodat hier ook geen schurend effect kan optreden.

Kleding

Het beste advies is om de kleding in drie lagen te verdelen. De onderste laag moet vocht afvoeren, zodat afkoeling voorkomen wordt. Thermisch ondergoed is daar een goed voorbeeld van. De tweede laag zorgt voor de isolatie (bijvoorbeeld een fleecevest). De buitenste laag moet bescherming bieden tegen de regen en de wind.

Kies goede spullen voor Nordic Wallking dat voorkomt blessures.